Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Трите десни формации (Реформаторски блок, "Да, България" и "Нова република") няма да влязат в парламента и след изборите ще излязат на протести, смята социологът Андрей Райчев.

Oще по темата

"Техните избиратели са преброени, те са културни хора, доста от тях живеят в центъра на София сами си викат "умни и красиви" и няма как пак да не излязат на протести", коментира той пред bTV.

Според него въпросът не е дали ГЕРБ и БСП ще управляват заедно след вота на 26 март, а какво ще правят с недоволството по улиците след изборите.

"В момента ГЕРБ има лека преднина, но тя може да бъде стопена и БСП да излезе напред. Едно е сигурно някой ще спечели с малко - с половин процент, с един процент, с един глас", коментира Райчев.

Той припомни, че преди година нямаше дори и намек, че БСП ще набере такава скорост, дори се смяташе, че става средна партия. Според него успехът на столетницата сега се дължи на новия й лидер Корнелия Нинова.

"БСП беше в много лошо положение, Нинова е начело от шест месеца, но се справи смело и много рисковано с въпроса с многото левици", коментира Райчев.

"Скъса с Георги Първанов, с Таня Дончева, очисти сега доста коалиционни партньори, това е левицата", допълни той.

Райчев смята, че всички левици в Европа сега се обвяват за антинационалистичи и се прилепват до десните.

"Така става във Франция, в Германия, а Нинова пое  точно обратната линия - тя смени политиката с лявопатрионична и така постигна успех в България макар, че поопъна отношенията си с интернационала", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

много вожд

преди 7 години

е то няма място за всички люспи, които не могат да си прочетат поне надписа над жадуваното работно място: "Съединението прави силата"

53

късата памет

преди 7 години

Както е казал някой по умен от мене има два начина: " десен и грешен". Левите предлагат"повече държавна намеса". Всички знаем, че мафия и държава са се сраснали, т.е. левите предлагат повече от това срещу което сме всички. За почтения бизнес е по добре ясни правила и по малко държавна намеса, тъй като всички виждаме какво става там където решаващата дума е на държавата - здраве, образование, общ. поръчки. Ние хората сме странни създания правим едни и същи глупости и чакаме различен резултат.

52

Анонимен

преди 7 години

Интересно десните срещу кого ще протестират,срещу народа ли,който не ги иска?

fallback