Снимка: БТА
fallback

България е стабилна държава, тя е остров на стабилността в целия балкански регион, нищо, че имаме предсрочни избори и служебно правителство. Това заяви българският президент Румен Радев, който участва в Берлин в Икономически форум за България.

Общ преглед
Държавният глава отбеляза, че у нас има стабилна политическа обстановка и ясни приоритети. Той обърна внимание на постигнатото от България - реален икономически растеж, инфлация около нулата, осем процента безработица, ръст на износа.

За нас е важно да създаваме добър бизнес климат, който да привлича инвестиции, за да убеждаваме хората, че си струва да инвестират в България, посочи Румен Радев, цитиран от БТА. Той подчерта като позитивни фактори ниските данъчни ставки и желанието на българите да развиват държавата си.

Все пак президентът призна, че има и някои слабости. "Все още не сме създали тази стабилна и прозрачна среда, не във всички региони на България има подходяща инфраструктура, има дефицит на квалифицирана работна ръка", посочи той.

И посочи ролята на президента - да обединява усилията на институциите и на цялото общество за непримиримост в борбата с корупцията и престъпността. "Стараем се да използваме по най-добрия начин средствата по еврофондовете, за да изградим добра инфраструктура, която да подпомага развитието на бизнеса, стараем се да подпомагаме образованието и науката и във всички партийни платформи образованието е абсолютен приоритет", каза още държавният глава пред участниците във форума.

Обръщайки се към потенциалните инвеститори, президентът заяви, че България е отворена за диалог и съвместна работа. "Ще намерите добра основа, която ще гарантира възвръщаемост", посочи още Радев.

Президентът на Република България е на еднодневно официално посещение във Федерална република Германия и по-късно ще разговаря с председателя на Германо-българския форум Гернот Ерлер, а така също и с Негово Високопреосвещенство Антоний - Западно и Средноевропейски митрополит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ало

преди 7 години

А какво искате ? Да плюе България ? Малко ли я плюха разни предатели ? Един държавник трябва да говори така !

17

Анонимен

преди 7 години

Интересуват ме повече подробности от разговорите му с Негово Високопреосвещенство Антоний! Все пак летяха с правителствена делегация до Германия за да се срещнат!

16

балама

преди 7 години

"Стабилни" на третото дъно, преди да се сринем в ада на хаоса и унищожението.

fallback