Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

От Европейската комисия уведомиха бившия премиер Бойки Борисов, че са изпълнили ангажимента си да осигурят 6,1 млн. евро за борба с мигрантската криза. За това съобщи лидерът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Oще по темата

"Еврокомисарят по въпросите за миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос ме информира лично, че 6,1 милиона евро са били осигурени за IOM Bulgaria, чрез които ще се съдейства за гарантирането на необходимата реакция в страната ни по отношение на нарастващите предизвикателства от мигрантската криза", написа Борисов в социалната мрежа.

Той съобщи, че от цялата сума €3,6 милиона ще се дадат за закрилата за непридружени деца, както и оказването на помощ за доброволно завръщане.

С останалите €2,5 милиона щяло да се надгражда вече направеното от МВР.

"Ще се подобрява капацитетът за предоставянето на подслон и различните механизми за справяне с миграцията. Благодаря на European Commission и г-н Аврамопулос за изпълнения му ангажимент, който беше поел", пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 7 години

КОМУНИСТ ! БЪЛГАРИ ВИДЯХТЕ ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП,ДПС И ГЕРБ НЯМАТ ЧОВЕШКИ ОБРАЗ ТЕ ЗАТРИХА БЪЛГАРИЯ. ДОСТАТЪЧНО ВИ ЧАКАХМЕ-27 ГОДИНИ !

108

Грозна история

преди 7 години

Г-н Борисов, да се уточним: НЕ ВИЕ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРОФ.ГЕРДЖИКОВ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРИТЕ за мигрантите! Вие заедно с целия си кабинет вече сте от типа "Господин Никой" и престанете да се перчите. А този номер, дето го извъртяхте с еврокомисаря по миграцията Аврамопулос е пар екселанс просташка история. Нормалните и почтени хора не постъпват така, дори да са учили за пожарникари.

107

Аааа

преди 7 години

Какво се обяснява тоя . @@@@ @ @ @

fallback