Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Милена Дамянова от ГЕРБ потвърди в "България сутрин" заявката на партията, че ако се върне на власт ще залага приоритетно на образованието и двойното увеличение на учителските заплати.

"Определяме образованието като национален приоритет. В ГЕРБ работим за БВП от 120 млрд. лева. Двойното увеличение на заплатите на учителите също е предвидено до края на мандата. Имаме изчисления, които се базират на развитието на икономиката. Бизнесът плаща заплатите в България", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Милена Дамянова настоя, че партия ГЕРБ никога не е залитала в популистична посока.

"Далеч сме от партиите, които в предизборна ситуация размахват лъжи и обещания", каза тя и добави, че разполагат с конкретен план на развитие и мерки, които се базират на изчисления.

Тя обясни, че обещаното увеличение не се е случило до момента, защото управляващата партия е трябвало да плаща за "скъпите играчки на БСП като КТБ и Белене".

Според Дамянова добре развита икономика се постига само с качествено образование, а заделените средства не трябва да бъдат по-малко от предходната. По думите й ГЕРБ отделя по минимум 135 млн. годишно за образование.

"Категорично няма как да има коалиция с БСП, ние сме прекалено различни", увери Милена Дамянова.

Като естествен партньор на ГЕРБ в евентуално бъдещо управление тя посочи партия от семейството на ЕНП. По думите й партията би се коалирала с Реформаторския блок, "Воля" и "Обединени патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

sid

преди 7 години

Пак грешка увеличаване на заплатите на държавните служители.Те не са определящи трябва да погледнете частния сектор,как този смешен минимален праг който се използва само за плащане на осигуровки.Реалните заплати са далече от истината в много случаи и много по ниски.И стига с тези досадни учители,ако на тях разчитате те са предатели.

87

Анонимен

преди 7 години

Стига с тези учителски заплати.И тези са им много.

86

Анонимен

преди 7 години

Долу фирмата герб.На бесилото.

fallback