Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на БСП ще се избира пряко от всички членове на партията. Това решиха днес на червения конгрес, като за революционната промяна, налагана от Корнелия Нинова гласуваха 493 от делегатите. 86 бяха "против", а 37 се "въздържаха".

И до сега подобна възможност съществуваше в червения устав, но само като алтернатива на избора от конгрес, пише 24 часа.

Oще по темата

 Нинова настоява за пряк вот, за да отговори така БСП на желанието на хората за промяна, изразено в референдума. Лидерът на социалистите ще се избира с гласовете на 50% от участвалите във вота членове. За легитимно ще се счита това гласуване, в което са участвали половината от членовете на партията.

Според данни от преброявания в последната година те са около 105 000.

Делегатите освен това решиха, че депутатите на Столетницата имат право да бъдат в парламента до 12 години.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидерката Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Годзилчо

преди 7 години

12 год. мандат!?!?!? А на някой и 4 год бяха достатъчни да уредят децата си в ,,западащата ,,Америка. 12 -за по туткавите.

88

Loyko

преди 7 години

Sega ,chakame 69 kongres.To, golemi promeni,napravo veliki....Kjorfisheci za balaci.

87

Анонимен

преди 7 години

Та сега ли се усетихте, че свинаря държи президента здраво за топките. Ако се чудите кой е президента на БГ то той се казва Гергата...Лека нощ.!!!

fallback