Снимка: БТА, архив
fallback

Служебният премиер проф. Огнян Герджиков призова неправителствените организации с активно отношение към провеждането на демократични и честни избори в България да сформират час по-скоро граждански Изборен борд.

"Тази успешна практика, осъществена по време на предишните две служебни правителства, може и следва да бъде продължена", посочва той, цитиран от правителствената пресслужба.

По думите му решението на Върховния административен съд да бъдат осигурени машини за гласуване във всички изборни секции налага допълнително усилие.

"Обръщам се към българските неправителствени организации с активно отношение към провеждането на изборите да поемат инициативата и да сформират граждански Изборен борд! При необходимост, правителството може да окаже техническа помощ на този борд", заявява той.

Герджиков е убеден, че неправителствените организации, които наблюдават отблизо изборните кампании и изборите в последните две десетилетия, имат експертизата и гражданската мотивация да партнират на институциите и на българските граждани в желанието им изборите да бъдат проведени по всички законови правила.

"Нашият неправителствен сектор е достатъчно силен и напорист, за да не оставя ангажираните с изборите институции да се бавят или да неглижират отговорностите си. В много случаи именно гражданските сдружения са помагали на институциите по-добре да работят за целите на демокрацията и обществото", заявява премиерът.

Той напомня, че приоритет на служебното правителство, ясно зададен и от президента, е провеждането на изборите в спокойна и сигурна обстановка, при спазването на закона.

Правителството вече разпредели ангажиментите в рамките на своята структура, вицепремиер бе определен да отговаря за цялостната организация и провеждането на изборите. Нашата амбиция е да се справим със задачата по най-добрия начин, уверява Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

новия комунизъм

преди 7 години

Разбрахте ли ,че всичко е фасада ........НС МС,Президент ..........Всичко е под контрола на НПО тата . НПО тата са като партийните организации на комунистите след 1944.Те важат,а не държавните органи .Важни са техните решения ,а държавата просто се съобразява с тях .

15

Филип Димитров

преди 7 години

Щом пак я докарахме до НПО тата няма оправяне.Радев ,ти предаде народа си .

14

Анонимен

преди 7 години

Г-н премиер,вие сте умен човек и знаете,че "кадрите решават всичко"-конкретните личности с техните доказани знания,умения,опит,труд,честност и чувство за отговорност.Те са реалния капитал на всяка държава.Какви са политическите кадри на БГ? Едни банд-юги! Какви избори,след като имената на бандите са различни,а главатарите и банд-итите едни и същи?БСП,СДС,ДПС,ДСБ,НДСВ,ГЕРБ,РБ и най-новите - отвън-различни дрешки -отвътре- едни и същи предатели и престъпници!И 27 години- едни и същи номера! АМАН!

fallback