Снимка: БТА
fallback

Очаквам АБВ да има солидно присъствие от поне 15 депутати в бъдещия парламент. Това каза днес в Сливен председателят на АБВ Константин Проданов.

Oще по темата
Той уточни, че това ще се случи, ако се реализира коалиционния формат, в който възнамеряват да участват в изборите. Проданов заяви, че най-късно във вторник ще стане ясно дали партия АБВ ще участва на изборите в коалиция с "Движение 21". Преговори се водят и с досегашните им партньори - "Гергьовден", Обединен блок на труда, "Българска партия либерали" и ФАГО.

Помолен да коментира състава на следващия парламент, Проданов заяви, че за свое съжаление очаква доминираща дясна партия и един обаятелен "продавач на илюзии". Той допълни, че очаква АБВ да бъдат една солидна опозиция и няма да участват в евентуално дясно управление.

"Каквото и взаимодействие да има с леви партии, то ще бъде на принципна основа", коментира той. По думите му, добре е левите формации да не се карат, а да си припомнят идеите и платформите, като оставят избирателите да решат.

Проданов изброи част от приоритетите на партията в следващия парламент, сред които са по-ефективни мерки за борба с корупцията и реформа на съдебната система, предаде БТА.

Той заяви, че ще внесе Закон за мораториум върху приватизационните сделки. Според него механизъм за справяне с бюрокрацията е електронното правителство. От партията са против съкращаване броя на административните съдилища.

Посещението на председателя на АБВ в Сливен е част от обиколката му в различни региони на страната. Целта е да бъдат направени избирателните листи на партията, като участниците ще бъдат посочени от местните организации, а няма да бъдат "спускани" отгоре. Той заяви, че очаква да бъдат предлагани хора с висок обществен авторитет, некорумпирани, със съпричастност към лявата идея, с разнообразни професии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

АБВ-гъзъ

преди 7 години

15 ....ХА ХА ХА ХА ХА ... Коце ти още от първия ден почна да приказваш СТРАШНИ ТЪПОТИИ бе, що се излагаш така, още ги слушай ония двамата разбойници Гоце и Пикаещият с фонтани

35

Браво !

преди 7 години

Всички , ама всички партии ще вкарат минимум по 50 човека в парламента , без съмнение! Така че парламентът ще заседава в " Арена Армеец " , там има къде да седне цялата тълпа от народни избраници. Да ни е честито !

34

Курти

преди 7 години

До АнонименКалфин е лицемер. Той е CFA, т.е. би трябвало да разбира нещата, но съм го засичал - макар и отдавна - да говори откровени глупости, явно с цел да се хареса на тъпите избиратели на левите.

fallback