Снимка: БТА, архив
fallback

Партия ДОСТ ще прескочи 4-процентовата бариера и ще влезе доста убедително в новия парламент. Това заяви в Плевен лидерът й Лютви Местан, след учредителната областна конференция на ДОСТ в града, предаде БТА.

Той каза, че е убеден, че резултатът на ДОСТ на предстоящите извънредни парламентарни избори ще се разминава от прогнозите на социолозите в пъти. Това показва прекият ни контакт с избирателите и регистрираният ентусиазъм, аргументира се Местан.

Според него на предстоящия вот ще се състои "класически сблъсък на новата мисия", на която те имат претенцията че са носители, и от друга страна, "на политическата репресия и заплаха за освобождаване от работа". Изборите ще бъдат ярък сблъсък между политическата идея и политическия терор, заплахи и купуване на гласове, заяви Местан.

По думите му опоненти на ДОСТ ще бъдат всички партии, които за 27 години са се "изродили" в партии на политическата класа.

Местан посочи, че водят сериозни преговори и с други партии, с които да се явят заедно на следващите парламентарни избори. Вратата на ДОСТ е широко отворена за всички партии, които имат за кауза да освободят българската демокрация от оковите на олигархическите и корупционните обръчи, коментира той, но не посочи конкретни партии, защото, по думите му, не са финализирани преговорите с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Кой

преди 7 години

Кой, бе? Т ли, бе? *** и позор си ти!!!

73

Да-не

преди 7 години

Да, ама - не. Продължавай все така, трябва да ти дадат орден. Разцепвай турците, само така.

72

Ненчо

преди 7 години

Ако Ненчо направи някой фокус може.

fallback