Архив: Булфото
fallback

Предстои служебният кабинет да каже каква е истината, той олицетворява цялата политическа система. Не става въпрос кои са добрите и кои - лошите. Става въпрос накъде отива държавта, заяви Калоян Паргов от БСП в предаването "Денят ON AIR", визирайки нападките между социалистите и ГЕРБ в последните дни.

Припомняме, че БСП атакува ГЕРБ за възможно спиране на европари, както и за евентуален режим на тока. Паргов посочи, че проблемите, за които БСП алармира в парламента, се базират на документи и факти.

"Въпросът е да сме обективни и да кажем истината, а не пропагандно да казваме "На нас ни ги пускат, на тях им ги спират", настоя Калоян Паргов, визирайки изказване на премиера в оставка Бойко Борисов.

"По отношение на проблемите с енергетиката. Какво сме виновни, че има тежка зима и мощностите са натоварени? Все пак това се планира. Цитираме писмо на енергийния системен оператор", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че политиката на ГЕРБ е да замита фактите под килима.

Калоян Паргов отбеляза, че отиващият си е модел е този на телефонната конкуренцията - "този, който знае телефона на правилния човек и се обади първи, има вероятност да спечели нещо, което може и да не заслужава".

Социалистът добави, че желанията на бизнеса и БСП се припокриват, а именно - реална конкуренция.

Паргов коментира и вече избрания от президента Радев служебен кабинет. Той посочи, че в БСП ще са доволни от кабинета, ако настъпи период на стабилност и се създадат предпоставки за честни и демократични избори.

За плоския данък? "Ние не искаме да няма богати, искаме да има благосъстояние за всички. Неравенствата в икономически план са драстични", каза още социалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази надежда служебното правителство да направи плавен преход, прозрачни избори и да продължи това, което е правил кабинетът "Борисов 2", за да може важните политики да не останат висящи.

"Ще видим как ще работи това правителство, защото от начина, по който тръгне, ще стане ясно дали там има реваншизъм, дали нещата ще бъдат поставени на принципна основа", коментира Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

Тя посочи, че голямото притеснение е да не се получи нещо подобно на правителството "Орешарски", когато имаше сътресения и уволнения в рамките на два месеца.

"Датата на изборите няма никакво значение, за нас беше ясно, че ще е 26 март", каза още народният представител от ГЕРБ.

Цвета Караянчева категорично отрече да има режим на тока, като се позова на експертите, и заяви, че "БСП пренавиват пружината."

"Това, което можахме да направим в това Народно събрание ние го направихме, но когато си в толкова разнороден парламент, няма как да постигнеш всичко, което искаш", коментира още Караянчева. "Програмата, която заложихме беше за четири години, а не за две. Имаме още какво да дадем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

АГ

преди 7 години

"Да продължи това,което е правил кабинетът "Борисов2?Боже,да не бъде! Вече нищо не остана от тая държава.."Реваншизъм"? Цинизъм.Винаги,когато Гроб идва на власт,започва с реваншизъм.Поставя във всички свери свои доверени хора с масови уволнения,обхваща като метастази организма на цялата държава,но ги е страх от реваншизъм спрямо тях,защото започне ли да се разплита кълбото,ще излязат на светло техните чудовищни престъпления.От това ги е страх.А нашенските при мати все още гласуват за тях.Безумци

56

Анонимен

преди 7 години

До Анонименабе какво БСП било против Герб ,никой не им вярва ,защото тяхните спорове са само за това кой по-вече е откраднал ,нали и двете партии са от едно и също котило: Борисов,Цачева,Л.Павлова и по-вечето от тези на върха в Герб са си комунисти и Борисов продължаваше да назначава комунисти ,тук там някой реформатор на когото бутнаха най-трудните министерства ,да оставим настрана ,че и другарката Кунева и тя си е тяхна ,оказа се че и Лукарски е с тяхните по манталитет.....комунистите се вн

55

Анонимен

преди 7 години

Какви престъпления са извършили от ГЕРБ бе ?Аз знам едно! - щом БСП са против тях значи хората работят в правилната посока.БСП никога не са искали хората в България да живеят добре ! - НИКОГА !!!

fallback