Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Румен Радев препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ, категорична бе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Oще по темата

"Две неща следях много внимателно в речта на г-н Радев - последователност и приемственост. Последователност - дали всичко, което обеща на хората в кампанията, ще го препотвърди като вече избран, защото много често политиците едно говорим преди избори, а като ни изберат говорим и правим друго. Поздравявам го за това. Впечатлена съм, че тема по тема, дума по дума той препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ и те го избраха заради това", обясни Нинова пред Нова тв.

Във връзка с това дали ще прояви приемственост към свършеното от президентската институция лидерът на БСП каза, че го поздравява за реакцията му, тъй като се е отнесъл уважително към всички предишни президенти като им благодари и ги поздрави, но е показал, че ще е различният президент по всички теми, които спомена.

"Част от колегите депутати показаха лошо възпитание, не бяха на равнището на момента и г-н Радев реагира. Мисля, че още в момента, в който започна да говори секторно за неслучилите се реформи в образованието и здравеопазването, в дясно започнаха реплики, подхвърляния. Още тогава започна напрежението и вече в един момент директните подхвърляния провокираха това", настоя тя.

На въпрос дали Румен Радев е трябвало да отговори на тези реплики Корнелия Нинова отговори: "Негова е преценката. Може би да". Според нея тази реакция на Радев показва характер.

Лидерът на БСП каза, че все още не знае дата на изборите. "Ние предлагаме 26-ти (март), решението е негово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 7 години

Как не ти писна да мрънкаш! Денонощно! Простотия от едната страна, после от обратната! Всеки божи ден !Политика - г.ъ.з, г.ъ.з - политика.

60

www

преди 7 години

"Потвърдил си е програмата" означава, че нищо до момента не е направил. Хората са гласували за него (и не само за него) за да свърши нещо реално, а не за да потвърждава едно или друго.Румен Радев вече е президент на Република България и е длъжен да изпълни задължението си и да назначи служебен премиер, т.е. да уволни Бойко Методиев Борисов. Назначавайки нов премиер Радев ще покаже програмата си, а няма само да я заявява. Ще взаимствам израз от стара книга - по премиера му ще го познаете ;)

59

Анонимен

преди 7 години

Радев не е никакъв президент, той е слуга на 3 господарки Или, *** и Деси. Чeхльо на чeхльовците.

fallback