Снимка: Булфото

Вицепремиерът в оставка и отговорник за коалиционната политика в кабинета Румяна Бъчварова призна, че не може да изключи управление на ГЕРБ и с партии извън членките на европейската десница.

Във Варна Бъчварова обясни, че иска коалиция с родни партии, които членуват в Европейската народна партия. Тя обаче не изключи на 100% и възможни други варианти на съвместно управление на ГЕРБ с други партии след бъдещите парламентарни избори.

Вътрешният министър в оставка се срещна с ръководствата на МВР - Варна и Добрич и похвали работата на полицията в морската столица.

В Добрич пък разкриваемостта на престъпленията е достигнала 94%.

Бъчварова обеща, че дирекциите във Варна и Добрич ще бъдат подпомогнати с по 42-ма нови служители. Те ще получат и средства за допълнително гориво и за ремонти на автомобилите.

"Има възможност, на базата на предварителни заявки, да бъдат назначени допълнително 550 служители в областните полицейски дирекции за борбата с битовата престъпност, и други 600 - по охрана на границата, каза още вътрешният министър в оставка", цитирана от БТА.

Тя обясни и че трябва да бъдат създадени и различни форми за работа с тези, които излизат от затворите, както и с подрастващите, извършили някакво нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase