Снимка: БТА, архив
fallback

МВР не може да коментира мерки на властите в съседна държава, защита на границата остава активна", отсече министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, след като по-рано турските медии съобщиха, че са блокирали входовете към страната ни и има особено засилени мерки за сигурност на ГКПП Дерекьой-Малко Търново.

Oще по темата

Тя обясни, че МВР няма информация за такива мерки и не може да коментира мерки на властите в съседна държава.

"Мога да кажа, че натискът в момента е изключително отслабен, но мерките не са снети на по-ниско ниво", заяви вътрешният министър.

"Остават активните мерки по защита на границата и там също работихме в порядък, който не съответства на сегашния нисък натиск", уточни тя и допълни, че властите остават във висока готовност.

"Нелегално влезлите вчера мигранти са 4, които сме установили и то не заловени на границата, а при рутинни проверки", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

амин 69 бургий

преди 7 години

и да не я отварят никога

86

И никога да не я отв

преди 7 години

И да не я отварят докато не се очовечат *** и ислямистите. Опасностите идващи от Турция са по-големи от колкото ползите. Не ви щем Исляма, защото няма човешки образ, няма и Божествен произход. Исляма изопачава човешкото в човека.

85

Анонимен

преди 7 години

Изпитвам недоумение от това неразумение .Дайте и игли и кълбо и да си плете чорапа.

fallback