Архив: Булфото
fallback

БСП видя сделка между президента Росен Плевнелиев и премиера в оставка Бойко Борисов.

Според социалистите решението на президента да не назначава служебно правителство имало за цел да удължи живота на правителството в оставка. В изявлението си от вчера Плевнелиев опита да разсее тези обвинения с готовността да назначи кабинет на Радев веднага, ако наследникът му поиска.

"Свидетели сме на безпрецедентни действия и погазване на Конституцията, каза говорителят на червените депутати Жельо Бойчев. Според социалистите обаче последствията за това нарушение ще са само морални.

Oще по темата

"За съжаление Росен Плевнелиев има малко време до края на мандата и няма време за импийчмънт, какъвто безспорно заслужава", каза Бойчев.  

Той обобщи, че безличният мандат на президента завършва с това скандално решение.

Социалистите призоваха правителството в оставка незабавно да спре две обществени поръчки. Те припомниха думите на премиера от вчера, че е наредил всички търгове да бъдат спрени, но допълниха, че не вярват в намеренията му, тъй като те се сменят често.

Георги Свиленски поиска да бъде отменена поръчката за изграждане на тол системата. Според него тя е предвидена за чужд изпълнител, а и обхващала 85% от пътната мрежа в страната, което не съществувало в нито една държава.  

В другите страни тол такси имало само за магистралите, а за останалите пътища - винетки, докато у нас се предвиждали такси и за първокласните, второкласните и третокласните пътища. Драгомир Стойнев призова да бъде отменена обявата за концесия на интермодален терминал на НКЖИ в Пловдив.

Инвестицията в него е 10 000 лева и ще бъде дадено за по 4 000 лева на месец. Социалистът заподозря, че някой прави коледен подарък на някого с парите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Грухтос Бомбастични

преди 7 години

И да попитам всички тия дето цитират Конституцията. Ако Борисов беше подал оставка 20 дена по-късно и се получаваше така, че в предпоследния ден от мандата на Плевнелиев трябваше да се назначи служебно правителство за 1 ден, пак ли щяхте да пеете същата песен?

131

Грухтос Бомбастични

преди 7 години

Ей, това политиците са уникални хора. Същият този говорител съм сигурен, че друга песен щеше да пее ако Плевнелиев беше назначил служебно правителство. Щеше да каже: "Ами този, защо сега така ни излага? Има ли смисъл за 20 дена?". Общо взето Плевнелиев няма полезен ход, без да бъде охулен, каквото и да реши. Направо се изумявам колко ниско могат да падат хората.

130

пенсионер

преди 7 години

До Андрешко-146Ако четеш повече и мислиш по прочетеното щеше да видиш как се разви Чили икономически след Алиенде и докъде стигна Венецуела при Чавес.

fallback