Снимка: Булфото, архив

Петър Москов, Румен Христов и Найден Зеленогорски са тримата политици, сред които вероятно ще се излъчи премиерски пост в евентуално правителство с мандат на Реформаторския блок и подкрепено от ГЕРБ. Това заяви пред Нова тв доц. Борислав Великов, заместник-председател на парламентарната група на Реформаторите.

Трите имена били обсъждани на срещата между представители на двете партии, провела се в понеделник.

Четиримата министри на Реформаторите вероятно ще запазят постовете си. Това ще се случи и с министрите на ГЕРБ с изключение на Бойко Борисов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Още по темата

Според Великов евентуалното бъдещо правителство ще бъде подкрепено и от Обединените патриоти. Техните депутати биха гарантирали парламентарното мнозинство за опора на нов кабинет.

Вчера стана ясно, че има възможност ГЕРБ да дадат министри за ново правителство в рамките на този парламент. Първите официални преговори за съставяне на правителство с мандата на РБ се състояха в парламента между ръководството на ГЕРБ и лидерите на РБ и ПФ. В разговорите, въпреки очакванията, не участва премиерът в оставка Бойко Борисов.

Цветанов обяви вероятността ГЕРБ да даде министри за новото правителство два дни след като премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му би подкрепила кабинет на РБ, но не би излъчила хора в него.

"Премиерът ще бъде излъчен от РБ и ще бъде подкрепен с консенсус от всички групи в мнозинството", каза още Цветанов.

От изявленията след срещата обаче стана ясно, че преговорите са в начална фаза и разговорите за имена на министри и премиер са далеч.

"Това беше първа официална среща, на която бяха дискутирани част от секторните политики. Работни групи продължават своята работа в днешния и в утрешния ден, утре смятам, че ще имаме повече яснота за възможността да имаме правителство", каза вчера Цветанов.

На въпрос дали Патриотите ще се включат в новото правителство, съпредседателят на групата на РБ Найден Зеленогорски обяви, че това е следващ въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase