Снимка: БТА, архив
fallback

Военно-окръжната прокуратура е внесла в Софийския военен съд обвинителен акт срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев и неговия служител Венислав Цанов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Oще по темата
Те са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление.

Според прокуратурата министър Ненчев е склонил умишлено Цанов да осуети подписването на договор с участник, спечелил поръчка за изготвяне на военно облекло.

Целта била поръчката да бъде спечелена от втория класиран, защото така било обещано от министъра пред ръководството на дружеството, смятат разследващите.

Министерството на отбраната е платило цена, по-висока от първоначалната с близо 260 хиляди лева, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Само срещу униформите ли?

12

Анонимен

преди 7 години

ТОЗИ ТАРИКАТ ЩЕ БЪДЕ НАГЛЕДНО ИЗПРАТЕН В ЗАТВОРА, ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ НА ЕВРОПА, ЧЕ ИМА БОРБА С КОРУПЦИЯТАНО РАЗБИРА СЕ ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ПРОЯВИ ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС И КЪМ МНОГО ДРУГИ МИНИСТРИ, ЩОТО ИМА ОКТОПОД, НО ТОЙ СЕ КАЗВА ГЕРБ.

11

Анонимен

преди 7 години

Дай на простака власт и му гледай сеира, този колко ли е драпал да стане министър за едната далаверка... Откъде се взехте, бе!

fallback