Снимка: Булфото, архив
fallback

Антикорупционният закон, който стана причина ДБГ да заплаши, че няма да подкрепи реформаторски кабинет в рамките на този парламент,  трябва да се приеме на всяка цена, смята вицепремиерът Меглена Кунева.

Oще по темата

Тя е и автор на закона, който след като беше бламиран един път от мнозинството в Народното събрание, претърпя промени и сега отново е на дневен ред за нейните депутати от ДБГ.

"Този парламент трябва да приеме антикорупционния закон, щом има работещ парламент, този закон трябва да се приеме", отсече Кунева.

Според нея законът не е нещо необикновено, което не съществува в другите страни.

"С антикорупционния закон проверяваме имуществото на хората, които имат достъп до власт и пари, включително и до оперативни програми, и проверяваме за конфликт на интереси", обясни тя.

По думите й навсякъде, всяка една цивилизована държава, всяка една демократична държава има тези механизми, за да може хората да се убедени, че публичните средства се пазят, преди да е станало късно.

"Ние говорим за предотвратяване на корупцията, а не вече за самото престъпление, което е друго нещо", заяви Меглена Кунева.

Тя отбеляза, че когато знаеш, че ще те проверят, когато знаеш, че ще се види имуществото ти, тогава, предполагам много хора, които иначе биха се изкушили да си затворят очите - и да не упражнят достатъчен контрол, или да се облагодетелстват, няма да посмеят да го направят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

бай Иван

преди 7 години

Голям сеир ще е,когато се гласува закона.Ще подскачат бандитите от парламента,подобно при гласуването за отпадането на член 1 от комунистическата Конституция за ръководната роля на БКП...

19

Анонимен

преди 7 години

Аве тая Ненаядена Кунева...Само мен ли ме дразни толкова много?*** неприятната . .

18

Анонимен

преди 7 години

дано с този закон вече да има депутати в затвора

fallback