Архив: Булфото
fallback

Депутатът от ДРОМ Илия Илиев категорично отхвърли обвинението, че е извършвал търговия с гласове.

"Нямам нужда да купувам гласове, защото тези хора (ромите – б. ред.) са част от моята общност, аз помагам на мои събратя – давам им пари за вафли на децата, за обувки, за гориво. Аз няма защо да купувам гласове. Те гласуват за мен, защото са една кръв", заяви той.

Неговият имунитет беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради водено срещу него разследване именно за купуване на гласове.

"Винаги им помагам, когато имам възможност – с дребни пари. Не само преди избори", настоя той пред bTV. По думите му главният прокурор не можел да му вземе имунитета, тъй като той му бил от майка му и баща му, които са го създали.

Oще по темата

Що се отнася до "юридическия имунитет", щял да се запознае с материалите и тогава да прецени. Според него обаче в случая ставало дума за "глупост", а главният прокурор вероятно бил подведен от следователи от Ямбол.

Илиев коментира и нападението в берлинското метро, за което стана ясно, че е извършено от българин.

"Този човек трябва да бъде арестуван, но той е българин, продукт на българската държава, вкл. и продукт на гетата, които трябва да бъдат премахвани поетапно. Той е преди всичко български гражданин и трябва да се срамуваме всичко от това. Циганска държава няма", заяви Илиев.

В Западна Европа не сме известни с престъпленията на белите якички, а сме известни с други престъпления – проституция и джебчийство, извършителите на които идват от най-вече от ромските гета, контрира го Карлос Контрера от ВМРО.

Според него нежеланието за интеграция идва именно от членовете на това малцинство, а не от нежеланието на властите. "Няма съгласие в хората, които живеят в гетата. Защо съществува гето в "Факултета", а не на жълтите павета?", попита той.

Посланикът ни в Германия Ради Найденов допълни, че името на извършителя на грозния акт в берлинското метро вече е ясно – това е Светослав Стойков. Той има богато криминално минало в България, а сега е обявен за издирване от Германия. Очакваме и европейската заповед за арест.

"Досега сътрудничеството на двете министерства е отлично – в рамките на час беше идентифициран човекът, извършил престъплението, след като германците поискаха информация", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

void

преди 7 години

Като трябва да се плати данък, осигуровка, застраховка, ток, вода, смет или каквото и да е, тогава всички са роми - малцинство отритнато репресирано и низвергнато. Когато обаче ги хванат за престъпление и ги посочат с пръст в опит обществото да се разграничи от примитивните инстинкти на тези хора, които доминират цялото им битие и честно казано са срам и позор за останалите общности в страната ни, тогава всички стават българи, братя, примерни граждани, които настояват за защита.. И ние търпим.

15

Анонимен

преди 7 години

За всичко са виновни ромите, не искат да се интегрират. Иначе ние българите сме свесни, ние сме дали компютъра и писмеността на света.

14

Лоша услуга

преди 7 години

До 5Не се плаши, защото знаеш как свършват тези опити за нашто унищожение.. Та тия бледи напъни от страна на нпо-та и т.н нагнетяват напрежението не само в България и засилват омразата към, тях един вид мечешка услуга.... Проблема е, че ние сме много търпеливи, защото има какво да губим като ножа опре в кокъла, а той вече опря на тия хора като този, ще му е много трудно....

fallback