Архив: Булфото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев излишно и умишлено е проточил цялата процедура след оставката на правителството, смята социологът Андрей Райчев.

"Груба политическа грешка е, че Плевнелиев се намеси в ситуацията... Той не прие логиката на ситуацията. Борисов си взе горчивото хапче и го глътна. Иска нови избори, за да види вота на ГЕРБ. Корнелия Нинова иска да получи властта от народа. С това задачата е приключила и трябва да се правят нови избори", обясни той пред "България сутрин".

Oще по темата

Според него е отчайваща идея Реформаторският блок да състави правителство, тъй като самите те не могат да се разберат помежду си.

"Какъв Румен Христов ще прави правителство - абсурдно и немислимо", категоричен бе Райчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в РБ не са готови за предсрочни избори и виждат, че излизат от политиката. По тази причина те са решили да смятат гласове и да си вярват, че могат да продължат без БСП и ГЕРБ.

Политическият анализатор проф. Михаил Константинов пък е на мнение, че е най-добре да се състави служебно правителство и да се изчака встъпването в длъжност на новия президент.

"На Плевнелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали. Накрая ще изберем кабинет, който ще се запознае помежду си и ще чакаме Румен Радев да оправи всичко. Президентът трябва да разпусне НС, да насрочи избори и да назначи служебен кабинет", коментира професорът.

Той добави, че все още не е ясно как ще реагира Реформаторският блок след връчване на третия мандат, но според него е невъзможно евентуално тяхно правителство да работи срещу гласовете на БСП и ГЕРБ.

"Дори да мине при едно гласуване, буквално след това правителството ще рухне", убеден е математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ognyanz

преди 7 години

Плевнелиев, стига да си направи труда, ще сформира някакво служебно правителство. Щом за Биг Брадър все се намират хора, ще се намерят и за министри. Но това правителство може да се окаже пълна карикатура на управление. По добре е наистина правителството в оставка да си върши работата до 22 януари, а сетне ген. Радев да състави временно правителство. При тая конфигурация, която очакват социолозите за следващото Народно събрание, друго може и да не изберат доста време.

10

Анонимен

преди 7 години

Аз мислех ,че е дъждовална машина, а той бил социолог!

9

Анонимен

преди 7 години

Вари ги печи ги комунистите, но това, което остана след тях още го крадат новите "демократи" вече 25 години. Когато те си отидат няма да е останало нищо за крадене.

fallback