Снимка: МВнР
fallback

Министерството на външните работи разпространи съобщение, с което опроверга думите на австрийският външен министър Себастиан Курц, който заяви, че страната ни ще подкрепи замразяването на  преговорите за присъединяване към ЕС на Турция.

Oще по темата

"Българската позиция за предстоящия на 13 декември 2016 г. Съвет "Общи въпроси", на който ще бъдат приети заключения по разширяването на ЕС, е приета в съответствие с националния координационен механизъм по европейските въпроси. В нея ясно се казва, че процесът на присъединяване на Турция към ЕС представлява важен инструмент за влияние и насърчаване на процеса на европеизация на страната и следва да бъде запазен“, уточнява МВнР.
 
"Нищо в позицията на България относно преговорите за присъединяване на Турция към ЕС не дава основание за изводи в посока на евентуална българска подкрепа за замразяване на преговорния процес. България винаги се е придържала към позицията, че преговорите за членство на Турция в ЕС трябва да се водят по същата процедура и при спазване на същите критерии, които се отнасят за всички останали страни-кандидатки, водещи преговори за присъединяване", се казва още в съобщението.

"България ще изрази надежда на заседанието във вторник на Съвет "Общи въпроси" в Брюксел, че ще бъде намерен начин за адекватно отразяване на изразените от отделни други държави членки притеснения, в същото време ще подчертае важността на приемане на балансирани заключения, които да не бъдат поставени под въпрос, тъй като те ще изпратят важен и дългоочакван сигнал към страните партньори", уточняват от МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

Като нямаме силен гръб дупе да ни е яко. Българските политици за пореден път показаха, че са мекотели. По склонен съм да повярвам на политик от Австрия, отколкото на български такъв. Вероятно наште дупедавци са казали точно това, което твърди австрийският външен министър, но наште явно са получили по-добра оферта от Ердоган. Нашите прадеди са проливали кръв, за да ни освобядат от игото, а вие отново иокате да ни превърнете в *** ! Продажници и предатели това сте вие !

32

Анонимен

преди 7 години

Ако Ердоган пусне бежанците, а нашата гранична полиция застреля 5-*** на границата гарантирам, че мигрант няма да си и помисли да преминава границата ни незаконно. Има си ГКПП. Какви преговори с Турция за ЕС? Турция на 90% не е в Европа. Там няма човешки права. Там има един побеснял диктатор, който си прави каквото иска. Е тази страна заслужава ли да е в ЕС?

31

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПродажната и страхлива Мутра ще продаде и душата си, а той вече я е продал на Дявола, за да угажда на чужди интереси.---------------------------------------------КАКВИ ЧУЖДИ ИНЕТРЕСИ ? Ние сме на топа на устата. Ако лудия пусне бежанците, кой мислиш, че ще пострада ? Германия ли ? САМО НИЕ ЩЕ ЯДЕМЕ ДЪРВОТО. Големите дъргжави да се оправят по междуси. Ние няма как да спрем милиони бежанци. Ще ни прегазят като все едно ни няма.

fallback