fallback

Словесен екшън се разигра в кулоарите на парламента между строителния министър Лиляна Павлова и депутатът от ПФ Димитър Байрактаров. Двамата се обвиниха в лъжа и некомпетентност по въпроса: Отпуснал ли е кабинетът 1 милиард лева за саниране на ромски жилища.

Oще по темата

Информация за това изнесоха Обединените патриоти преди обяд. Те цитираха правителствено постановление, с което на 2 декември са отпуснати 1 милиард лева допълнително за саниране за ромски жилища. Павлова веднага пристигна в парламента, за да отрече това.

"Това са абсолютни неистини, пълна лъжа и инсинуация", каза министърката в оставка пред журналистите. Тя обясни, че става дума за две програми, които се управляват от една дирекция. 

"Дирекция жилищна политика на МРРБ управлява две програми - националната за енергийна ефективност и саниране на сгради и програмата за подобряване на ромския жилищен фонд, но това са две програми, управлявани от една дирекция и в една бюджетна линя. Но бюджетната сметка, открита целево за националната програма за саниране е една и само за нея, другото са манипулации", каза Павлова и отрече да има отпускани средства за саниране на ромски жилища.

В този момент към нея се приближи Байрактаров, който я попита защо лъже. "Вие лъжете", отвърна му Павлова.

Двамата започнаха заедно да четат постановлението, публикувано в държавен вестник. "Това са две програми", каза Павлова.

"Не ми обяснявайте, че са две, знаете, че съм от тези, които много четат", отвърна Байрактаров. "Четете като дявола евангелето", репликира го министърката и го призова да не лъже хората.

Депутатът попита и как ще бъдат изхарчени 1 млрд лева за 15 дни, защото в постановлението е записано, че тези средства са в рамките на 2016 година. 

"Милиардът е целева сметка, многогодишна авансова", отвърна Павлова и обясни, че средствата трябва да се преведат през 2016-а, но това не значи, че ще се изхарчат тогава. 

В крайна сметка след едночасов разговор между Павлова и Симеонов Патриотите и министърката се разбраха другата седмица да се видят в министерството на регионалното развитие и да четат заедно документите по програмите, за да се уверят депутатите, че парите няма да отидат за роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

1221

преди 7 години

Голяма Евреиска Разбойническа Банда -ГЕРБ

36

дъда

преди 7 години

ЗАРАДИ СВИНЕТКА, ГРОБ И НЕКАДЪРНИКА ОТ БАНКЯ, БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БАЧКАТ ДОКАТО СА ЖИВИ И НЯМА ДА СТИГНАТ ДО ПЕНСИЯ(65 Г.), А ЗА РОМИТЕ БЕЗ ДА БАЧКАТ САНИРАНЕ. СВИНЕТКЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ САНИРА ЗУРЛАТА ***?

35

ПАТРИОТ

преди 7 години

ЛИЛИ ПАВЛОВА НЕ Е ЛИ РОМКА!

fallback