Снимка: архив, БулФото
fallback

Патриотичният фронт е готов да подкрепи правителство с мандат на Реформаторите. Това стана ясно след едночасова среща на двете коалиции в парламента. ПФ и РБ общо обаче имат 39 депутати, които сами нямат ресурс да съставят кабинет. 

Oще по темата
"Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос и служебно правителство за каквото настояват от БСП с изключителна настойчивост", обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Според Патриотите има нужното мнозинство в парламента, за да се продължи изпълнението на управленската програма на сегашното правителство. 

Симеонов обясни, че ще настояват за корекции в програмата, които да доведат до повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и енергетиката, битовата престъпност и оздравяване на климата за дребния и средния бизнес. 

Петър Москов, който беше сред преговарящите от името на Реформаторите, обясни, че това са важни приоритети, голяма част от които до голяма степен са били реализирани успешно през двете години управление досега. 

"Продължаваме с предварителни срещи и разговори, за да се изследва дали има възможност за трайно мнозинство. На базата на консултациите ще вземем окончателното си решение дали ще вземем мандата или ще го върнем на президента с благодарност", каза Москов. 

Той обясни, че с ПФ са на едно мнение, че е по-добре държавата да не влиза в спирала на несигурност.  "Въпросът е дали това е възможно. С ГЕРБ и с РБ имаме много допирни точки, но имаме и разлики, които могат да се окажат непреодолими", каза още здравният министър в оставка.

Той допълни, че са единодушни, че БСП и ДПС не могат да са част от новото правителство. Разговорите продължават, а окончателното решение, на база на консултациите, ще вземат РБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Андрешко

преди 7 години

Вярно е,че България има нужда от стабилност,но не тази"стабилност",която уж дават РБ и обединените и.диоти. С този опит да се състави правителство няма да има стабилност,а се удължава политическата агония,ще се краде за последно,ще се дават безогледно обществени поръчки,а после следващото правителство да се чуди как да се оправи. Това не са отговорни политици,а престъпници.

40

съвет

преди 7 години

ортаците на Борисов се изгавриха с него миналия месец, а сега му хленчат за подкрепа. Нормално няма да я получат, защото действаха невъзпитано. Щом толкова искат властта, да се огледат и ослушат. Доган и Местан не се обаждат, изчакват. Ми обърнете се към тях бе мераклиите от пф и рб! Ще направите с тях правителство и то ще се окаже ставбилно! И накрая бсп-то също ще се закачи за отбора. Сега е моментът, после ще бъде късно!

39

Разнопосочие

преди 7 години

Дали на принципа,трябва да ни е по-зле за да разберем,че не е трябвало така да се постъпва,защото не трабва да се подиграваме със възможността дадена ни от изконния избирател или да дадем на червените да дойдат отново на власт.Искаш ли власт,имаш ли я управляваш,а не да се подиграваш на избирателя отново на избори. Народа е УМОРЕН от избори.Стига са ни тантуркали от избори на избори само за това,че един който е с лабилна психика да ни управлява.От де на къде сега властта я дава,а после отново ..

fallback