Архив: Булфото
fallback

Проблемът с радикалния ислям е много сериозен, обясни пред Bulgaria ON AIR Петко Асенов от Националния център за развитие на ромите, който цитира данни за ислямизацията из ромските ни квартали.

По думите на Асенов араби са закупили имоти в квартал "Факултета", а в Пазарджик самият площад е закупен от арабин.

"Това са арабски пари. Ние не бива да допускаме тези хора да бъдат по нашите квартали", настоя Асенов.

Той посочи, че на тази Международна конференция у нас е поставил въпроса: Знае ли някой какво става по ромските квартали у нас?

"Питахме ДАНС, СДВР - те вдигат рамене. По ромските квартали имаме доста афганистанци, сирийци. Трябва да се види сериозно за трафика на тези хора. Няма квартал в България, където да няма такива хора", посочи Асенов.

Попитан дали затова ще правят ромски патрули за сигурност, Асенов поясни, че това не са патрули, а съвети по сигурността. Те ще бъдат общински и ще са под ръководството на кметовете на общините.

"Там ще влезе директорът на полицията, Бюрото по труда, социални грижи и наши НПО-та. Направена е голяма общинска програма за всички махали, където ще се работи", посочи Асенов.

"Ислямистите идват при нас, защото сме бедни. Ние сме роми и сме против тероризма", коментира Йован Дамянович, президент на Световната ромска организация.

"Ромите не са опасни, не може да станат терористи. На тях трябва да им се даде работа, за да могат да се развиват и издържат", настоя той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Случаен

преди 7 години

Абе хайвани, смешници! По цял ден стоите пред компютъра и си чешете езиците. Станете та свършете нещо. Ама не, сухо дупе риба не яде! Та по-лесно е от магазина да си купиш рибката и да си я хапнеш. За нищо не ставате, само раздувате простотии! То яйцето като опре на дупето, тогаз ще ви заболи! А сега кой разбрал, разбрал! Хайде останете си със здраве и продължавайте в същия дух!

39

Анонимен

преди 7 години

Ром революционер няма , но радикал има . На тях трябва да им се каже - Внимавайте , да не настъпите Демокрацията по опашката .

38

а1

преди 7 години

Мдааа...... нашите родни пишман "специалисти" не знаят, че в Бг има два типа роми- Български роми - изповядващи източното православие- Турски роми - изпавядващи исляма... в общи линии.Първата група има "имунизация" срущу арабския вирус, а втората може и да се поддаде но при условие, че им осигурят "мешана скара с бира" при това без значение какво е месото -))))))псПо-вероятно арабските емисари да станат роми, отколкото нашите роми - тУтОристи!-))))))))))))))

fallback