Снимка: Булфото, архив
fallback

Земеделският министър в оставка Десислава Танева няма да участва в бъдещ кабинет на патриоти или реформатори.

"Бих участвала в правителство, направено с мандата на ГЕРБ", коментира Танева пред журналисти в МС и допълни, че това е въпрос на политическа отговорност. Тя напомни, че в момента е министър по решение на партията на Бойко Борисов и първо е била избрана за депутат от ГЕРБ.

Танева каза още, че е работила само в сферата на земеделието и единствената й политическа ангажираност е свързана с ГЕРБ.

"Всичко останало би изглеждало като че ли целта в живота ми е властта, а това не ми е било никога цел", подчерта тя.

Танева заяви, че не се е борила да става министър и не е имала политически амбиции, а е била поканена в ГЕРБ заради биографията, която си е създала в земеделието. Тя посочи, че и занапред животът й ще бъде свързан с този сектор.

На въпрос дали би гласувала в НС в подкрепа на кабинет на ПФ или РБ, Танева отговори, че решението й няма да бъде лично, а вследствие на политическата ангажираност, която има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

G.Savov

преди 7 години

Pozdrawleniq za pozitziata Ministur Taneva! Na Bulgaria i tryabvat politizi s prinzipi kato vas.

34

от Мездра

преди 7 години

Десислава Танева, Вие направихте за Земеделието в България много много много през последните 2 години. Успех за ГЕРБ! от Мездра

33

Малев-Нова Загора

преди 7 години

БСП са ангажирали доста хора днеска да пишат по тази тема. Колкото повече я мразите Танева, колкова повече се убеждавам колко много е направила ЗА БЪЛГАРИЯ!

fallback