Снимка: БТА, архив
fallback

Обединените патриоти не се отказват от опита да формират правителството в рамките на този парламент. 

Това обявиха лидерите на коалицията след изненадващото решение на ГЕРБ да оттегли вече дадената подкрепа за кабинет на ПФ, ако те получат мандата. Депутатите на Бойко Борисов промениха курса и поискаха предсрочни избори заради предложения на националистите в бюджета, които според ГЕРБ са популистки. Едно от тях бе пенсията да скочи на 300 лева. 

Oще по темата

"И 1% вероятност да има, ще се опитаме да формираме правителство", каза Валери Симеонов. Той обясни, че Патриотите са притиснати до стената от възможността да има парламентарна криза и затова бил техен дълг да вземат мандата и да се опитат да го реализират. 

И Симеонов, и Каракачанов, и Сидеров отхвърлиха обвиненията на ГЕРБ в популистки предложения. 

Лидерът на НФСБ обясни, че предложенията им са стари и няма как да са изненадали ГЕРБ с тях. Той изчисли, че искането за пенсия от 300  лв. щяло да излезе 800 млн. лв. на хазната и припомни, че само днес кабинетът е отпуснал 1 млрд. лв. за саниране на блокове. 

"Няма как да не изразим мнението, че разликата между 800 млн. лв. за пенсии и 1 млрд. лв. за саниране е, че при пенсиите няма комисионни", каза Валери Симеонов. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов припомни управленската програма на правителството, която предвижда увеличение на пенсиите. 

"Ако някой си мисли, че ще се откажем, бърка. Може да сме своенравен партньор, но сме били коректен", каза той. В същото време той обвини ГЕРБ, че не са водили никакъв диалог с партвьорите за бюджета. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря, че изненадващият ход на ГЕРБ е свързан със страх от силата на Патриотите след тяхното обединение. Той съобщи, че те ще се явят в същия формат и на парламентарните избори и предрече на ГЕРБ съдбата на НДСВ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

до 38

преди 7 години

Като прочетох и видях правописа, не вярвам да знаят чие е стихотворението.Този, който го е преписал тук, е длъжен да го постави в кавички да напише автора - Христо Ботев. Вече писах, че самото заглавие на партията - Обединени патриоти говори, че обединени се подчертава, за да убедят и себе си, че не са разединени.Който е истински патриот, той даже и не подозира за това, защото работи за другите , а не за личните си интереси.Нямам доверие на тази крива муцуна с измъчен речник.

30

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

БОКО Е ПРАВ ,БЕ......да ги подкрепи БКП/БСП и ДПС....!ДА ГИ ПОДКРЕПИ ....."ПАРТИЯТА -МАЙКА" ,бе....!НИЕ , ШОРОШОИДИТЕ .....СМЕ В ОПОЗИЦИЯ, бе....ха,ха,хааааааааааааа....КВА ПОДКРЕПА ...???!!!

29

ПАТРИОТАРСКИ ФАТКИ

преди 7 години

НИЕ ШЕ УПРАВЛЯВАМЕ .....АМА , "С ВАШИТЕ МИНИСТРИ" и "ВАШАТА ПОДКРЕПА"------та като се на.се.ре.ме------ВИЕ ДА СТЕ ВИНОВНИ!!!!ЕХ , АГЕНТЕ ,...... ЕХ ИВАНЕ ИВАНЕ ------ДА ТЕ О.НО.ЖДА , КОЙ ТЕ ФАНЕ !!!!!

fallback