Снимка: архив, Булфото
fallback

Няма как най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента, категорична бе вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"В този парламент правителство без ГЕРБ не може да се случи. Няма начин най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвъртата политическа сила. Въпросът не е просто да предложиш състав на правителство, а да гарантираш мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Това е невъзможно да се случи в този парламент. Единствено, ако не се преформатира и зад Патриотичния фронт не застане ДПС или БСП", отсече тя пред Нова тв в коментар на желанието на Патриотите да вземат мандата и да го реализират.

Oще по темата

Попитана дали ГЕРБ може да участва в правителство без премиера Борисов, Бъчварова отговори: "Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", посочи Бъчварова.

На свой ред червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че и БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"В този парламент ние сме в опозиция от самото начало", настоя той.

Бойчев призова кабинета "Борисов" в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

"Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери", коментира левият депутат пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 7 години

Нали ББ хвърли страната в хаос, какво се репчи и се пънчи. Този човек никога повече не трябва да попада във властта, той е предател и страхливец, явно и сивото вещество му е твърде малко.

91

безпартиен

преди 7 години

Какъвто и да е Борисов не е тръгнал да се прегръща и целува с Местан насред площада.И не си представям как Йотова би му казала,че партията и нямало да му прости и най малкото движение срещу нея.Какъв е тоя "генерал"не знам.Никой офицер такова унижение не би търпял.

90

АНОНИМЕН

преди 7 години

даже тато не беше толкава нагъл като наглото селендурче от село банкя или аз или ще унижтожа държавата и смята,че малкото останали разумни хора са ненормални като него.

fallback