Николай Ненчев. Снимка: Булфото
fallback

На министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев е повдигнато обвинен за престъпления по служба. Той престоя днес по-малко от час в Столичното следствие.

Oще по темата

Ненчев и адвокатът му - Радан Кънев (лидер на ДСБ), обясниха, че става въпрос за сключения с Полша договор за ремонт на руските самолети МиГ.

По думите на Ненчев той е обвинен за това, че е нарушил интереси на компанията "РСК МиГ".

"Когато някой настъпи интереси, следват неприятности, а в случая става дума за интереси на държават"“, коментира на свой ред защитата на Ненчев – Радан Кънев.

Според него е стил на прокуратурата да прави PR стратегии от досъдебни производства.

Кънев обясни, че все още прокуратурата не им е предоставила материалите по разследването.

В заключение МО шефът в оставка каза пред журналистите, че не е притеснен и допълни, че е с мярка за неотклонение "подписка".

Вчера, след като бе разпитан в Следствието за ваксините на Москов, Ненчев обяви, че днес ще го викат за МИГ-овете, за да му предявят обвинение.

За ремонта на самолетите той каза, че смята, че договорът с Полша е бил икономически по-изгоден за страната ни.

На 10-и ноември настоящият военен министър в оставка обяви, че вече е подписан договор за доставка на 10 броя двигатели за МиГ 29 - 4 нови и 6 ремонтирани. Първите два ремонтирани ще бъдат получени до края на април 2017 г.

"Изключително съм щастлив, че с модернизацията на авиационната техника, за което има предвидени 400 милиона лева, се дава възможност ВВС не само да не се приземи, но и да продължи да работи и да се развива", коментира тогава Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

vlady

преди 7 години

Гаранция за ремонтите извършени в Полша дава Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.

35

БАЧКАТОР

преди 7 години

Ако си купите за немската ви кола китайски или турски части има риск за закъсате по път. Не е толкова страшно. При самолетите не е така . В целия свят е ЗАБРАНЕНО да се вграждат нелицензирани части в самолетите били те военни или граждански . Защото ако закъса в небето аварийна лента няма ! Може да загинат не само пилоти но и някой на земята. Ако тоя МиГ с полски менте двигател се срине над Долна Митрополия или над Плевен или над някоя къща кой ще отговаря ?

34

нучо

преди 7 години

Интересна работа , предложих много изгоден за държавата /и за мен де/ договор за тротинетки с които да заменим омразните самальоти, *** те не ги приемат бе, явно са "комунизи".

fallback