Снимка: БТА

Строителният министър Лиляна Павлова бе категорична, че не счита, че на този този етап има основание кабинетът да подава оставка заради резултатите от първия тур на изборите за държавен глава.

"От една страна премиерът наистина каза това, но все още няма официални резултати. Ние сме единствената партия с ясен партиен кандидат. Аз съм категорична, че въпреки че това беше позицията на премиера, не считам, че на този етап има основание да се подава оставка", отбеляза Павлова пред БНТ.

Още по темата

Тя бе категорична, че в ГЕРБ цари оптимизъм за резултатите от изборите и че по данните на социолозите разликата между Румен Радев и Цецка Цачева се стопява.

"Ние водихме кампания в името на реалността и истината. Кампанията беше пълна с нереални обещания, заиграване със страховете на хората и даване на обещания, които президента, който и да е той, няма как да изпълни", посочи още Павлова.

Тя посочи, че премиерът, макар и лидер на партията, изобщо не се е намесвал в предизборната кампания: "Не се възползвахме от властта, с която разполагахме. Залагахме на прагматизма".

По думите й резултатите от първия тур показват една голяма подкрепа към партиите, които подкрепят правителството и за нея това е голям плюс.

Лиляна Павлова отбеляза още, че ГЕРБ ще търси подкрепата на абсолютно всички български граждани за балотажа, но категорично няма да иска подкрепата на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase