Снимка: БТА

Ще четем резултатите от изборите като вид доверие за кабинета, без значение от прагматичните щети. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

Още по темата

Той напомни, че министрите не са участвали в изборите и те не могат да бъдат оценка за правителството, но моралната позиция е тази.

Според екзит пол от Маркет Линкс, по поръчка на bTV, към 19 часа 24.03% са подкрепили Румен Радев, а 23.46% Цецка Цачева.

По думите на Дончев с висока степен на вероятност ще има балотаж, но какво е съотношението на силите е рано да се коментира.

Задължителното гласуване закара хора до урните, които досега не са гласували, коментира още вицепремиерът, според когото обаче вместо да има сблъсък ляво - дясно, "всички се занимаваха с нас".

"Това не са крайни резултати, но тенденцията е ясна", коментира и Крум Зарков от Изпълнителното бюро на БСП.

Според него българите са припознали Румен Радев като фактор на промяната и със своите послания той отговаря най-много на тяхната представа за президент.

Румен Петков от АБВ пък каза, че това е била кампания, в която не се е състоял дебат за политики и двама от кандидатите, които са били фаворизирани от социолозите, са се държали като булката беглец.

Радан Кънев смята, че Трайчо Трайков е успял да мобилизира десните избиратели, отвъд досегашните резултати на Реформаторския блок. По думите му Трайков отбелязва силен мажоритарен резултат, но за съжаление недостатъчен, за да отиде на балотаж.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase