Архив: Булфото
fallback

Според вицепремиера Томислав Дончев имаме достатъчен запас от отлични кандидатури за един от най-важните портфейли в ЕК.

Дончев каза пред журналисти в Министерския съвет, че трябва да излъчим такъв кандидат, който да е достоен за изискванията на това портфолио, като стремежът е да се запази същото, а защо не и заместник-председателското място.

Oще по темата

В отговор на въпрос дали номинацията ще е на жена, Дончев посочи, че не бива да влизаме в опасност да нарушим джендър-баланса в ЕК, но по думите му това е номинация, която тепърва ще се обсъжда от правителството.

Томислав Дончев посочи, че прочитът на новината за Кристалина Георгиева не трябва да е "оставка", а новината е, че тя заема изключително висок пост в Световната банка, което безспорно е силно персонално нейно постижение, но и постижение за България, защото имаме още един българин в ръководството на световна организация.

В отговор на въпрос кога е разбрал за решението на Кристалина Георгиева, Дончев каза, че е разбрал "преди малко", а на питане дали е изненадан, той отговори, че човек спира да се изненадва, когато остарее. "Без коментар" беше отговорът на Дончев на въпрос дали правителството е знаело за решението на Георгиева.

По повод на открития нефт в Черно море Дончев каза, че това, което съобщи "Тотал", е факт. Това по думите му е добра новина. Тепърва ще се коментират количества. Това го знаем поне от месец, но е ексклузивно право на консорциума да коментира какво открива, допълни вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

дарта маимуна

12

Удар!

преди 7 години

Имате запас колкото лелката юристконсулт от Плевен.., това е голям удар по правителството, което очевидно върви към края си, последни гърчове!

11

Анонимен

преди 7 години

Същото портфолио няма да е за България. Тя Меркел си изигра картите, разкара Сталинка и си сложи човека. За нас остава да измислят нещо, колкото да не сме капо. Що се отнася за равнопоставеността на половете, проблем няма - Роско ще се справи. И накрая, чакаме коментар от премиера, защо след като комисарката е номинирана от правителството, то научава последно за оставката? И след безумната подмяна и мощна подкрепа на кандидатурата на Сталинка за ООН, това си е направо шут в лицето!

fallback