Снимка: архив "Булфото"
fallback

Шефът на временната анкетна комисия "Белене" Валери Симеонов обяви, че не одобрява действията на прокуратурата по казуса с втората атомна централа.

"Това са изстрели извън мишената", коментира той. На въпроса дали комисията ще работи съвместно с прокуратурата депутатът отвърна, че обвинението не е подчинено на парламента.

Oще по темата
"Прокуратурата си има свой план за действие, своя програма. Как да работим с нея?", попита той, цитиран от “Фокус“.

Симеонов подчерта, че целта на временната анкетна комисия е да изясни обстоятелствата около проекта за атомната централа и че с разследване се занимават други органи.

Днес комисията "Белене" проведе първото си заседание, което бе закрито за медии и НПО-та.

"Нямаме желание да се пречи на работата с непрекъснати камери, микрофони и въпроси и т.н. Когато е отворено за представители на пресата, за съжаление няма как да го затворим, и за НПО-та и прочее. Не може да се върши делова работа, когато има непрекъснати обаждания, подвиквания, въпроси и отклоняване на темата", обясни още предстедателят.

Той уточни, че няма нищо секретно и че протоколите от заседанията са открити. Симеонов обясни, че решението за закриване на заседанието на комисията е било колективно.

Председателят на комисията информира, че на днешното заседание е било решено да бъдат поискани няколко документа. "Поискали сме четири пакета документи: първият междинен доклад под председателството на Червенкондев", каза той и добави, че са поискани и докладите на Агенцията за държавна и финансова инспекция и споразуменията, които са от 2004 до 2010 г., подписвани между българската и руската страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Ще въртят, ще сучат и ще пуснат АЕЦ Белене да се строи в края на краищата, за да може да си припишат заслугата както за магистралите. После ще платят неустойките на американките ТЕЦ-ове и на ВЕИ-тата и народа пак ще плаща скъп ток, това е. Единственото добро решение е да се построи АЕЦ Белене и онези вносни *** да се изметат от България.

5

Анонимен

преди 7 години

Българи, изритайте гербарите от държавната хранилка.

4

Анонимен

преди 7 години

повечето българи могат да разсъждават със собствената си глава.останалите гласуват за герб

fallback