Снимка: Булфото, архив

Не съм виновен за нищо, това много бързо ще се докаже в съда, коментира бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕПЛ Делян Добрев след като подаде в деловодството на парламента писмен отказ от депутатския си имунитет.

Още по темата

Това се случи само няколко часа, след като главният прокурор Сотир Цацаров го поиска, защото обвинението е събрало доказателства за извършено от него престъпление свързано с проекта АЕЦ Белене.

Миналата седмица обвинение беше повдигнато и на министъра от кабинета "Станишев" Петър Димитров,а преди него и на бившите изпълнителни директори на "Националната електрическа компания" Любомир Велков и Мардик Папазян.

Според прокуратурата Делян Добрев е нанесъл щети за над 4,5 милиона евро на НЕК с това, че след като правителството и парламентът препоръчват проектът "Белене" да бъде спрян той не е спрял плащанията по договора с архитект-инженера.

Тези действия на Добрев са квалифицирани от държавното обвинение като "умишлена безстопанственост".

Той обаче отсече, че проектът "Белене" е спрян с негов подпис няколко дни след като е станал министър.

"Не съм виновен за нищо. Това много бързо ще се докаже в съда. Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници за най-голямата далавера в историята на България и за потрушаването на всички пари", заключи Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase