Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Правителството отпусна нови средства за Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Кабинетът помага на ромското момче от Монтана с 4440 британски лири от бюджета на МОН, които ще отидат за настаняване в общежитие.

Oще по темата

Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на Марсело.

През 2015 г. той издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 7 години

Начи протестирате, че някой дава пари на хора бягащи от война, а не протестирате, че дават пари на някъв незаслужил да ходи да си обикаля света и да си го премества в разни треторазрядни колежчета в UK?

38

Анонимен

преди 7 години

psyblog.net

37

UNI

преди 7 години

До MONВъв ВСЕКИ университет в България държавата ПЛАЩА за обучението на отрочетата. Това се казва държавна поръчка! Друг е въпроса, че българските студенти записват вишУ за да ходят по чалготеки! Всички знаем сумите за следване в не държавни университети - е в държавните сумата е същата но повечето го плаща държавата! В българските студенти следват вече неграмотни студенти за това ще се радваме ако такъв човек ни управлява след време, че поне ще е грамотен без значение от етноса!

fallback