Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП ще внесе жалба до Върховния административен съд за отмяна на наредбата, приета с постановление на правителството за интеграция на бежански семейства в наши общини.

Oще по темата

Това съобщи лидерката на социалистите Корнелия Нинова и уточни, че жалбата ще бъде подадена от червените кметове.

Заедно с това от БСП ще искат да се спре изпълнението на наредбата до произнасянето на съда.

"Не сме съгласни общините да плащат здравни осигуровки на безработните бежанци, а да не правят същото за безработните българи. Вместо държавата да дава безплатно жилище на бежански семейства, внасяме законопроект да се осигуряват такива на млади българи, които не могат да си закупят дом", каза още Нинова.

Атакуваната от червените наредба предвижда бежанци да бъдат заселвани в общини, като кметовете са длъжни да им осигурят жилище, да им плащат здравни и социална осигуровки, да ги информират за свободните работни места, както и да намерят места в детски градини или училища за децата им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

МАЯ

преди 7 години

Г-жо НИНОВА - на вашата (БСП) съвест ще тежи починалият от глад и студ - човек в изоставен трафопост - бежанец от "мирното и богато царство" - Афганистан. ЗА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГРЕБЕНЪТ НА ВЪЛНАТА "НАЦИОНАЛИЗЪМ" СТЕ ЯХНАЛИ ЛУКАВАТА МЕТЛА. ВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ РАЗСЛЕДВАНА ЗА АНТИ-ЧОВЕШКО МИСЛЕНЕ И РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЕН ЕЛЕКТОРАТ !!

29

Анонимен

преди 7 години

Това правителство май не го е еня за българите!!!!!!!!!!!

28

Анонимен

преди 7 години

Не вярвам и дума на подL0гите от Ционисткия Комунистически Интернационал. Точно тия продажници са дупе и *** от 26 год с турци и роми....

fallback