Снимка: Пресцентър БСП

Няма да допуснем България да се превърне в бежански лагер на Европа, заяви в Копривщица кандидатът за президент на на БСП ген. Румен Радев.

По думите му границата на страната ни е пробита и "всеки, който иска, влиза".

"Трябва да има ясно решение и цел – да ограничим преминаването през границата, а тези, които са вътре – да сведем броя им до минимум. Да се обявим против Дъблинското споразумение", категоричен бе кандидатът за президент, цитиран от пресцентъра на БСП.

По неговите думи българите трябва да се запазим като бит, култура, традиция и религия.

"Решават демографския ни проблем с трайно заселване на бежанци. Нужна ни е регионална политика, здравеопазване и образование на място, а не с внос на чужденци. Това застрашава нашата национална сигурност", категоричен бе Радев.

Той добави, че българите са толерантен народ и винаги са помагали, "но не и за нелегални мигранти, които идват с други цели".

"Трябва да запазим корените си. Кой ще интегрира нашите пенсионери, които мизерстват?", попита кандидатът за президент.

По думите му всички важни проекти за страната са се провалили.

"Имаме "Турски поток" вместо "Южен". Съсипаха кандидатурата ни за ООН. Външна политика, от която се срамуваме. Това трябва да се промени", категоричен бе той и допълни, че България е кауза. "Клел съм се в името на родината ни, никога не съм изменял на тази клетва, няма и да го направя", категоричен бе ген. Радев.

Според него президентската институция може да бъде коректив и президентът да противостои на решения и закони, които са против националния интерес.

"На България повече от всякога е нужен президент, който да обединява около национални цели, да ни върне достойнството и вярата в бъдещето на България", посочи кандидатът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase