Снимка: БТА, архив
fallback

Приоритетно за нас е да се "спре" часовникът на лихвите за готовото оборудване за АЕЦ "Белене". Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти по повод на посещението на министър Теменужка Петкова в Русия.

Oще по темата

По думите му между българската и руската страна има технически въпроси по огледа на произведеното оборудване и предстоят разговори за бъдещето на съоръжението, което ще бъде придобито, предаде БТА.

Според него първият опит ще бъде изграждане на АЕЦ чрез публична прозрачна приватизационна процедура. Това няма как да се случи без участието на производителя, коментира Дончев.

Запитан за политическата ситуация преди президентските избори, вицепремиерът каза, че очевидно се формира "Отечествен фронт".

Единственото тъжно в една такава политика е, че това е политика "срещу", отбеляза Дончев и допълни, че винаги се е опитвал да прави политики "за". Според него политиките срещу някого, бил той личност или партия, не са добри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 7 години

Референдумът на 27 януари 2013 г.Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?не получи отговор Да от суверена на републиката ниКойто е поръчвал без да пита народа, да си плаща борчовете.Въпросът е приключен!КАЗАХ

51

Pene

преди 7 години

Коя "власт" бре *** ??? Какво зависи според вас от тези нашите СОПОЛИ ?! Лихвите може да ги спре само този , който има да ги получава .

50

Наблюдател

преди 7 години

Дончов скромно "забрави" че точно неговия началник с антидържавното си поведение /умиване на ръце с винаги другите са виновни/ "врътна чассовника" на лихвите! Познайте кой ги плаща...

fallback