Снимка: БТА, архив
fallback

МВР започва назначаването на служители за охрана на държавната граница. Заповедта е на премиера Бойко Борисов.

След влизането в сила на промените в Закона за МВР те ще могат да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на държавната граница.

Oще по темата

В техните правомощия влиза задържането на нарушители на граничния режим, както и предаването им на компетентните полицейски органи.

При изпълнение на тези функции служителите ще имат право да използват физическа сила и помощни средства само когато това е абсолютно необходимо, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.

Преди дни вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че с приемането на новия закон за МВР се дава възможност бивши служители – полицаи или военни, да бъдат назначавани по трудов договор и да подпомагат охраната.

"Вероятно ще се процедира както и досега с военните – със съвместни патрули, и допълване на липсващите бройки, докато изтекат конкурсите или се проведат обученията на граничните полицаи в щатното разписание", съобщи МВР шефката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

разочарован

преди 7 години

Андрешко имахме Гранични войски имаме Държава сграници Сега няма Граница няма държава и съответноГранични войски.

8

Андрешко

преди 7 години

Правителството управлява безидейно. През тоталитаризма имахме Гранични войски,които защищаваха границите на България. Правителството трябваче да ги създаде отново и парите от ЕС,вместо да ги даваме на чужди офицери,щяхме да ги даваме на наши офицери и щеше да бъде намалена безработицата в страната.

7

До 6

преди 7 години

На теб дори и хиляда лева ли не ти дават? Напиши една банкова сметка, ще помогнем кой с каквото може. Никой не бива да страда в бедност!

fallback