Снимка: архив, БулФото
fallback

И ДПС поиска оставка на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство заради резултатите от гласуването за генерален секретар на ООН.

Oще по темата

"Изложихме се пред чужденците и пред света", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той обясни, че световни медии днес излизат със заглавие, че чистият избор на генерален секретар на ООН е станал "мръснишки", а причина за това е включването в него на олигарси и задкулисие. 

"Тук стои въпросът дали правителството има доблестта да отговори на въпроса КОЙ стои в този процес на задкулисието и КОЙ е олигархът, който международните медии посочват", обяви Карадайъ. 

Според него в опит да съхрани поне малко достойнството ни премиерът трябва да отговори на въпроса кой е довел задкулисието в избора на генерален секретар на ООН. 

"Гледахме обявените резултати от гласуването и виждаме, че кандидатите на България заемат второ място. И в двете посоки", каза Карадайъ.  

Затова той обясни, че освен на въпроса КОЙ, кабинетът трябвало да отговори и на въпроса как се носи отговорност. 

"Тези, които твърдят, че са отговорни пред нацията, според нас имат един ход, чрез който се носи тази отговорност. Без да се крият зад отделни персони, така както колективно взеха решението, така и да подадат оставка", каза още Карадайъ и уточни, че иска оставка на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Гаргамел и ОЧЗ - отряда на частните злодеи - АБВ, БСП , няма го Бареков - може да е по-умерен вече, чакаме мнение на Татяна Дочева , на Местан и други Гаргамели..

18

Анонимен

преди 7 години

ДО Мустафа Карадайъ - научи се да говориш правилно български език и тогава се изказвай .

17

Анонимен

преди 7 години

Участието в надпреварата за Генерален секретар ООН е като олимпиада . Не плюйте никого в първата десетка. Жените залагат репутацията си , но тук играта е без правила а е на геополитика извън Р. България, А и за не класиралите се не дължим премии. Стига злоба.

fallback