Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Българските офицери са си свършили работата и резултатът е видим, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод задържането на заподозрения за връзки с джихадисти французин на "Капитан Андреево".

Oще по темата

"Това става ежедневие, но такива са процесите в света. България трябва да отчита факта, че от тук преминават хора с такъв профил и прави всичко възможно, за да спре тяхното движение", добави тя пред БНТ.

Бъчварова припомни, че българската държава винаги е отстоявала позицията, че трябва да се засили обмена на информация между службите на партньорските държави. "Това е ключово в момента – обмен на информация, но и умение да се работи с нея", посочи тя.

"Ако пък се прилага системата за регистрация на границата с пръстови отпечатъци, по този начин ние ще имаме много бързо информация, ако лице е свързано с терористични мрежи и ще имаме възможност да прилагаме много по-строг контрол. Ще знаем не само кой откъде е минал и кога, а и ще знаем кой е този човек", заяви Бъчварова.

По думите й антитерористичният закон е подготвен навреме: "Необходимо ни е такова законодателство, защото мерките за справяне с терористична заплаха са особени и те трябва да бъдат регламентирани навреме. За съжаление, трябва да се ограничат повече права на гражданите, но това е само в случай на терористична заплаха или терористичен акт".

Тя подчерта, че този закон не трябва да бъде третиран и използван политически. Бъчварова каза, че страната ни се намира в ситуация на извънредни действия по отношение на бежанската криза.

"Няма да спра да повтарям, че се справяме изключително добре с овладяването на мигрантския натиск. С помощта и на премиера в кратко време успяхме да изградим силна "Гранична полиция" и видеонаблюдение, с което да действаме по-адекватно", заяви министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до бат Емчо

преди 7 години

Батка тя тази жена от ден на ден все по вече изглупява до вчера ни уверяваше че няма опасност за България от тероризъм .Днес се хвали за отличници че са задържали потенциален терорист Ходи я разбери.

10

Анонимен

преди 7 години

БОРИСОВИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПРОПАГАНДА И АГИТАЦИЯ Е ПО ЖАЛЪК И ОТ БАЙ ТОШОВИЯ!

9

бат емчо

преди 7 години

Резултатите не са ВИДИМИ те са направо Очевадни.

fallback