Снимка: Пресцентър ДПС
fallback

По инициатива на кандидата за президент на АБВ Ивайло Калфин се състоя среща с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщават от пресцентъра на движението.

На срещата са обсъдени възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде своята оценка за ролята и мястото на президентската институция и коментира политическите процеси в контекста на предизборната кампания за избиране на президент и вицепрезидент на България. Той даде висока оценка на инициативата на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин за провеждането на политическите консултации.

На срещата бяха обсъдени и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура, отчитат от движението.

Двете страни бяха единодушни, че честността на изборите и гарантирането на сигурността на вота е главна задача пред участниците в предизборния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Интересно на какъв език се е провела срещата, защото въпросния Кара... доста трудно говори български, вероятно и руския му не е много на ниво. Може да са били с преводач.

13

факт

преди 7 години

Е те това е истински договор. И какви ли ордени "Стара планина" ще се раздават после а и не само ордени ...........,А баш българите да са на стотици рояци и да си вкарат най-най - солидния автогол

12

Анонимен

преди 7 години

Карадайъ български говори ли?

fallback