Снимка: БТА, архив
fallback

Както на всички избори и този път ГЕРБ е първата партия, която се регистрира в ЦИК за участие във вота, макар че името на кандидата на партията на Бойко Борисов все още да е тайна.

Oще по темата

За да стане това от младежката организация на партията отново даваха денонощни дежурства.

65 младежи в рамките на 12 дни, сменяйки се на 4 часа, пазиха ред пред ЦИК за регистрацията на партията, с което си заслужиха благодарностите на зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

"Регистрираме се първи в ЦИК, защото винаги сме максимално добре подготвени за всеки национален избор", обяви той, след като внесе документите за регистрацията.

Според него това, че от 2007 г. насам ГЕРБ винаги е първа в ЦИК се дължи на факта, че местните структури са добре организирани.

"За да се регистрираш, трябва да имаш събрани подписи. Ние направихме указания, изпратихме ги в цялата страна, трябваше да съберем 16 000 подписи по квотното разпределение, което бяхме дали като указания", поясни Цветанов.

Той уточни, че за три дни са били събрани над 36 000 подписа, въпреки че са необходими 9 999, за да бъдат внесени в Централната избирателна комисия.

"Изпълнили сме всички изисквания, приеха ни документите, които представихме днес без абсолютни никакви забележки", подчерта Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 56.А другите престъпници защо не ги пишеш,или си мислиш,че никой не ги помни.Бесепари крадливи,като въшки смучете и крадете,ама дай да не споменаваме,че крадеца вика дръжте крадеца.

37

ИЗБИРАТЕЛ

преди 7 години

БОЖЕ, КОЛКО СА ЖАЛКИ... ВСЕ ОЩЕ НЯМАТ ОБЯВЕН КАНДИДАТ, А ПЪК СЕ РЕГИСТРИРАТ ПЪРВИ...

36

Анонимен

преди 7 години

Не разбрах защо ГЕРБ пак искат да се регистрират. Те досега без регистрация ли ни управляват? Ако пък е за изборите защо пускат празен фиш? Така никой никога нищо не печели.

fallback