Снимка: Булфото, архив
fallback

Образователната система е готова за старта на учебната година, заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева във Велинград, цитирана от БТА.

Oще по темата

Тя отбеляза, че зад всеки образователен стандарт стоят усилията на целия екип на Министерството на образованието и науката. Много силен акцент сложихме върху общественото им обсъждане. Няма стандарт, който да не е бил обсъждан и да не са взети предвид всички мнения. Затова задачите ни са свързани с безпрепятственото започване на новия Закон за предучилищното и училищното образование, заяви министър Кунева.

 "Казах, че няма да допусна хаос и днес мога да заявя, че всички мерки са взети. Наистина положихме много големи усилия. Готови сме за началото на учебната година", коментира вицепремиерът. Тя обясни, че са преодолени големи трудности и припомни, че през февруари екипът й е заварил три готови стандарта, а за началото на учебната година са били необходими още 11-12 стандарта, които вече са факт.

 "Имаме горещ телефон за реформата и имейл - ще отговорим на всички въпроси. Молбата ми е - питайте Министерството на образованието и науката за всичко - от разликата между учебник и помагало, кой прави избора им и други въпроси", каза министър Кунева.

Тя уточни, че броят на първокласниците през тази година ще е 66 611 или със 700 по-малко от предходната учебна година.

Уениците в дневна форма ще са 719 000.

Около 30 училища ще започнат годината с ремонт.

В тях има създадена организация за обезпечаване на учебния процес и пропуснати часове няма да има, увери вицепремиерът Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До 14Има, по История...

12

22

преди 7 години

"Всички са готови!"Няма нови учебници,стандартите са калпави,

11

Анонимен

преди 7 години

За толкова години само реформи и промени, резултата една голяма нула!

fallback