13

Анонимен

преди 7 години

До 14Има, по История...

12

22

преди 7 години

"Всички са готови!"Няма нови учебници,стандартите са калпави,

11

Анонимен

преди 7 години

За толкова години само реформи и промени, резултата една голяма нула!

10

Анонимен

преди 7 години

Ще опрапости всичко.

9

Анонимен

преди 7 години

И в елитната Испанска гимназия деляща сграда с основно училище май ще са на студено за поредна година след, като не могад да се организират и да оправят парното!

8

Виктория

преди 7 години

Я Ку-ку-не-ва е пропуснала да раздели Буквар на срички. Трябваше да е М-бук-вар :))))))))))) М като Меглена е първата буква за сричките.

7

БЕЗУМЦИ

преди 7 години

ОСНОВНАТА ИДЕЯ В РЕФОРМАТА БЕШЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ АКТОВЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО, ДА СЕ ЗАМЕНЯТ МНОГОТО ОТ ПО МАЛКО . РЕАЛНОСТТА ПОКАЗВА,ЧЕ ТЕЗИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ ДОРИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ! И КАКЪВ БЕШЕ СМИСЪЛА ? СМЯНА НА НОМЕРАТА НА НАРЕДБИТЕ ? РЕЗУЛТАТЪТ - ПЪЛНА КАША, ОБЪРКВАНЕ И НЕКАДЪРНОСТ. АКО ИМАХТЕ ПОНЕ МАЛКО СЪВЕСТ И СРАМ, ЩЯХТЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ГОСПОЖИ / ЗАЩОТО В МОН МЪЖЕ НЯМА- НЕ БРОИМ ТРЕТОПОЛОВИЯ СТАМАТОВ/.

6

Стамат

преди 7 години

Това изчадие адово Пунева още ни не е разстреляно!

5

ами

преди 7 години

до 4 ако ти сравняваш ТВОИТЕ деца с африканчета и повечето азиатчета си е твой проблем !! аз съм европеец и посочих да бъде копирана една европейска образователна система,немската да кажем...а за кадрите съм го подчертал , че и там имаме голям проблем като това не са ниските им заплати а некадърността им . ако чакаме да бъдат сменени поколенията учители то новите започвайки при старата система ще получат същите деформации !

4

коко

преди 7 години

с ремонта ясно, а с учението на децата кога?

3

До едно не разбирам

преди 7 години

Да, много е трудно да се копира една успешна образователна система! Ако не беше трудно, цяла Африка и цяла Азия щеше да си образова децата.Проблемът е, че успешното образование зависи колкото от системата, толкова и от кадрите. А кадрите ни (и учители и служители в министерството) все още са кошмарни и много бавно се подобряват със смяната на поколенията.

2

едно не разбирам

преди 7 години

толкова ли е трудно да се копира една успешна образователна система ??? да вземат за пример тази на страна с конкурентна икономика...немската да кажем !! вече 25 години правят реформи а резултата е плачевен а реформите не се виждат . но проблема е , че учителите НЕ ИСКАТ и не са подготвени за такива реформи и начин на обучение...просто това би изисквало от тях известни усилия ...друго е да плачат за ниските си заплати

1

Анонимен

преди 7 години

Браво на г-жа Кунева!Истински про-европейски и загрижен за българското образование министър! От дълго време България се надяваше да се появи личност като нея!