Румяна Бъчварова. Снимка: архив, Булфото
fallback

Заради сделката с царските конюшни, сключена от областния управител на София Веселин Пенев, прехвърчаха доста искри между МВР шефа Румяна Бъчварова и БСП.

Социалистите обявиха, че са пратили писмо до нея заради случая, но Бъчварова днес отсече, че е разбрала от медиите за това и коментира: "БСП пак са неподготвени и пак клеветят, това е изводът от моето замесване при тази сделка".

БСП обаче извади и искането за становище, изпратено до нея от областния управител, и нейния отговор до него с дата 6 юни тази година.

Oще по темата

"Бъчварова излъга и ние искаме оставката й", отсече соцлидерката Корнелия Нинова.

По-рано Бъчварова категорично отрече МВР да има нещо общо със случая. По нейни думи становище е искано от министерството на регионалното развитие и други ведомства, но не и от нея.

Оказа се обаче, че в отговора си до областния управител тя посочва, че МВР управлява сгради, намиращи се на терена на царските конюшни, но имотът не се ползва по предназначение и е в включен в общия списък за имоти с отпаднала необходимост за министерството.

Бъчварова отбелязва, че предвид на отпадната необходимост и липсата на финансови средства за ремонти сградите са в лошо състояние.

В крайна сметка тя дава зелена светлина на сделката.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък коментира, че сградата е защитен групов паметник и се намира в район паметник на културата.

"Законът не забранява да се продават паметници на културата, но аз апелирам, като купуват паметници на културата, да внимават, че не могат да ги променят и докато съм министър ще внимавам да не се разрушават, да се знае, че трябва да влагат пари и да ги възстановяват", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

дали

преди 7 години

Robbing Peter to pay Paul - да ограбиш Петър за да платиш на Павел,ограбвайки държавата се плаща за да е добре държавата

17

Анонимен

преди 7 години

До До 17 Напълно подкрепям мнението ти!Всички са крадливи *оклуци,

16

До 17

преди 7 години

Червено *** , на кой му пука за цената на тока? На нас ни трябват хора които да озаптят мънгустите и да премахнат корупцията , а това не са нито сегашните тарикати от герп нито любимите ти червени кxмери.

fallback