Снимка: Правителствена пресслужба

Осигуряването на по-високо качество на живот на младите хора у нас, както и преодоляване на младежката безработица и гарантирането на качествено образование са сред основните приоритети на българското правителство.

Това е подчертал министър-председателят Бойко Борисов на среща със специалния пратеник на генералния секретар на ООН по въпросите на младежката заетост Вернер Файман.

Борисов изтъкнал, че през последната година безработицата сред младежите до 29-годишна възраст е спаднала с 3%, като нивото й в момента е около 13 на сто, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Тази положителна тенденция ни мотивира още повече да продължим с усилията си за включване в заетост на младежите", е посочил премиерът.

Министър-председателят е бил категоричен, че България подкрепя ефективните политики, които помагат за кариерното ориентиране на младите хора и водят до тяхната най-успешна професионална реализация.

Премиерът е заявил, че всяка година отговорните институции планират мерки, с реализацията на които в заетост и стажове да се включват хиляди младежи.

По време на срещата е бил обсъден и австрийският опит при поддържането и санирането на социални жилища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase