Снимка: БТА
fallback

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

24/7

преди 7 години

Янаки,стига с тая политика!!!Кажи нещо ново.

200

Бомбето

преди 7 години

До 274За незнаещия от посочения номер за сведение - на 60 милионна Франция осъдени и наказани 10000 човека. На 8 милионна България осъдени от Народния съд и екзекутирани 2700 жертви без право на обжалване и незабавно изпълнение на присъдите. А БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА 4-5 месеца след "великата дата" са избити според различни източници /Някои от които от Партията/ между 24000 и 30000 човека. /Ако греша моля поправете ме/

199

seira

преди 7 години

АЛОООО ... "КУКУВЦИТЕ"!!!ВИЕ ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕТЕ АУДИТОРИЯТА С КЛИШЕТАТА "КОМУНИЗЪМ", "СОЦИАЛИЗЪМ" И Т.Н.?НЯКОЙ ОТ ВАС, ПОНЕ ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА СИ, ДА Е ВИЖДАЛ ИСТИНСКИ КОМУНИСТ?!ИЛИ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА НИ ЗАЛИВАТЕ С ЛЪЖИ, ЧЕ ОБЩЕСТВОТО, В КОЕТО ЖИВЯХМЕ ДО 1989 г. Е БИЛО "РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" (ТОДОР ЖИВКОВ)?СЛЕД 09.09.1944 г. В БЪЛГАРИЯ СЕ УСТАНОВЯВА "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ" (ПО СТАЛИНСКИ МОДЕЛ), КОЙТО НЯМА НИШО ОБЩО С ПОНЯТИЕТО "СОЦИАЛИЗЪМ" (КАРЛ МАРКС)!!!АМАН ОТ ЛЪЖЦИ И Т_Ъ_П_А_Н_А_Р_И !!!

fallback