Снимка: архив Булфото
fallback

След като днес най-накрая партиите от Реформаторския блок се разбраха с чия кандидатура ще излезнат на надпреварата за президент, техният кандидат Трайчо Трайков видя себе си на балотаж.

Oще по темата

"На балотажа смятам да гласувам за себе си. Имам уверението на всички партии, че без резерви ще работят за моята кандидатура", эаяви на пресконференция след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Трайков.

"Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват патриоти, евроатлантици и са дясномислещи да имат своя кандидат за президент", каза той.

"Важното е, че ще има достатъчно време за избирателите да чуят нашите тези, да ги преценят и да съставят мнението си", добави бившият икономически министър от първия кобинет на Бойко Борисов.

"За мен е важно на хората да се даде възможност да гласуват за тези, които не само казват какво ще направят, а вече са показали какво могат да направят", каза още Трайков.

"Благодаря на партиите от Реформаторския блок и гражданите, че проявиха мъдрост и в достатъчно добро време успяхме да издигнем кандидатурата. Убеден съм, че ще направим добра кампания и Трайков и Събев ще постигнат добър резултат", каза на свой ред Иван Иванов, зам.-председател на Народното събрание.

"Поддържахме кандидатурата на Гроздан Караджов до днес. При гласуването Трайков събра необходимите гласове за кандидат на РБ. СДС се съобразява с решението и ние ще работим като партия за тази кандидатура", добави Божидар Лукарски, председател на СДС и министър на икономиката.

Над 3/4 от гласовете на Изпълнителния съвет бяха за Трайков, заключи Радан Кънев, председател на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 7 години

Ще печели Радев! Вотът ще е наказателен. Ако има машинации , резултатът ще е друг.

31

Марадона

преди 7 години

Цирк България тръгва на избори. Първо тоз *** Трайков, Татяна Дончева сега и Митко Пищова с Радо Шишарката. Няма да се изненадам ако от ГЕРБ издигнат Менда Стоянова. Изненадите следват. Е няма такава държава.

30

Анонимен

преди 7 години

Изпратете спешно квалифициран пнсихиатър при този бивш министър на Бойко Борисов. Човекът още не е надмогнал възкачването, властването и срутването си. Президентската кандиатура ще има пагубно въдействие върху вече преобърнатите му представи за действителността. Той обещава, че ще даде шанс на тоя и оня да си издитне кандидат за президент. Дълбоки смущенияв световъмзприятието и представите за собствената му личност. А е още млад - жалко...

fallback