Снимка: БТА, архив
fallback

Инициативен комитет ще издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. Това решение взе днес Националният съвет на партията с 91 гласа "За".

Oще по темата

14 от членовете на Пленума са се въздържали при гласуването, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова.

Инициативният комитет ще бъде оглавен от заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Преди около две седмици Националният съвет на БСП одобри президентската номинация на бившия командир на Военновъздушните сили ген. Радев, след като тя бе предварително съгласувана с АБВ. Впоследствие обаче БСП се отказа от коалиция с АБВ заради откритото желание на партията на Георги Първанов да доминира процеса на лявото обединение.

Така в крайна сметка се оказа, че Радев остава само претендент на БСП, а лидерът на АБВ намекна, че ще си търси друг подходящ за битката за "Дондуков" 2.

Очаква се в Инициативния комитет, който ще застане зад Радев, да влязат също патриотични, студентски и земеделски организации, представители на науката, спорта и културата.

Социалистите днес не са обсъждали кой ще е евентуалният кандидат за вицепрезидент.

Самият Радев смята, че въпросът за вицето е важен, но добави: "Нека да бъдем реалисти. Няма кандидати от отсрещната страна".

Той застана зад искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента и да обясни за какво да се договорил по време на посещението си в Турция.

Според него трябва да е ясно, когато се взема решение по визовия въпрос каква е политиката на Европа и дали тя съвпада напълно с нашата, както и какво ще причини на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

От дементния електор

преди 7 години

До Анонимен 45Защо не си устроим едно публично състезание в МЕНСА? Който падне се над-упва пред Народното събрание за един здрав ритник. Публично!

47

Уикипедия казва

преди 7 години

До Военните-много умниГен.Радев е: Летец-пилот I-ви клас. Летателен стаж на L-29, L-39 и изтребители УТИМиг-15, Миг-17, Миг-21, Миг-29. Опознавателни полети на изтребители F-15, F-16, F/A-18 Hornet, Eurofighter Typhoon, SAAB Gripen.Пролетени над 1400 часа.През 2014 г. организира авиационно шоу Това сме ние! и лично изпълнява с Миг-29 фигурите от висшия пилотаж Камбана и КобраА ти кой си? Какво можеш? Някога рискувал ли си живота си? Как си с английския? Бил ли си някога пър

46

Уикипедия казва

преди 7 години

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушен колеж Максуел, САЩ магистър Стратегически проучвания

fallback