Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод "демонстративното посещение" на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм.

Според воеводата с тази си визита Местан се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България.

Още по темата

"Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България", категоричен е Каракачанов.

Според него неслучайно лидерът на ДОСТ се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели.

"Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм. Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед", твърди Каракачанов.

Той напомни, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалвал, че е настъпил "руска мина".

"Всички като Местан трябва да  знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция. Затова и Патриотичният фронт настоява да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите избори", допълна лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов, който е и кандидат за президент, отново призова политическите формации у нас да се разграничат от партии като ДПС, ДОСТ и НПСД, като не предприемат взаимодействия с тях за президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase