Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова открехна завесата пред изненадващото си решение да скъса съюза с АБВ за президентските избори. Тя обвини хората на Първанов, че докато преговарят с червените за общ президент, се договарят с ГЕРБ и РБ за общи кметове по места.

Вчера шефката на социалистите обяви, че спира преговорите за обща кандидатура, заради коалиционното споразумение, което АБВ предлага да бъде подписано.

"В него се казва, че всяка от партиите може да си се договаря с други партии без да се съобразява с партньора си", каза Нинова и допълни: "Докато текат тези преговори (б.р. - с БСП), те са договарят с ГЕРБ и Реформаторите. Що за безпринципност е това?", попита Нинова пред bTV.

Oще по темата

Тя обясни, че на 2 октомври има частични избори за кметове и общински съветници в страната и за тях по места има коалиция АБВ, РБ и ГЕРБ с общи кандидати срещу БСП.

"Как да обясним на хората в тези общини – ние тук в София правим една коалиция с АБВ, за да променим модела ГЕРБ, вие там на 2 октомври ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 6 ноември ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Този тип безпринципно правене на коалиции само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система", коментира Нинова.

На въпроса защо не са поискали преговори с АБВ за споразумението Нинова отвърна: "Колко пъти? Загубихме месец и половина".

"Аз си спомням всяка дума от конгреса и си я повтарям всеки ден. Казах на хората – няма да правим безпринципни споразумения, няма да ви предадем", каза още лидерката на БСП.

Тя хвърли стрели към АБВ и заради тезата им, че няма водеща сила в бъдещата коалиция зад ген. Румен Радев.

"Не е вярно че няма водеща сила. Казах на г-н Първанов по време на преговорите: "Моите уважения към човек два пъти президент. Но зад  БСП стоят 17%, а зад АБВ 1,7%. Нека с взаимно уважение да се отнасяме един към друг. Водещата сила е БСП", каза още Нинова.

Лидерката на БСП коментира пестеливо скандала с Мая Манолова, която се отказа от надпреварата за президентска номинация с обвинения за задкулисни договорки.

"Времето доказа, че това не е вярно. Тогава напрежението тръгна по оста – този кандидат не е на БСП. Но времето доказа, че не е така", каза Нинова.

Тя отново обясни, че ген. Радев е приел позицията на БСП и категорично е приел формулата, която социалистите му предлагат – да бъде кандидат на БСП с инициативен комитет от хора от цялата страна. Нинова отново повтори, че ако АБВ желаят, нека се включат в подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 7 години

Тези Бок.луци какъв фарс разиграват само за мало..умния народ който близо век вече мачкат и унищожават............ А хахахах........

39

изнервен

преди 7 години

Ами естествено, че ще преговарят с ГЕРБ. Защото БСП са лузъри и ще загубят и тези избори.

38

Анонимен

преди 7 години

Г-н Първанов обърни се здраво към ГЕРБ ,КОЙТО ЩЕ ПОГЛЕДНЕ СЛЕД ТОВА И КЪМ РУСИЯ...тука е истината ...Народа желае Русия зарадиикономиката и просперитета които имахме...

fallback