Снимка: Булфото
fallback

Фаворитът на БСП и АБВ за кандидат за президент генерал Румен Радев намекна, че е склонен да влезе в битката за "Дондуков" 2.

Oще по темата

Хвърлилият оставка като шеф на ВВС заради несъгласието с политиката на военния министър Николай Ненчев, призна, че е човек, който обича предизвикателствата и се готви за тях.

"Ако не се чувствам готов, не излитам", обяви той на въпрос дали е готов да стане главнокомандващ на Българската армия, каквато функция изпълнява президентът.

"Не забравяйте, аз не съм издигнат за президент. Ако ме издигнат, тогава съм готов да отговоря на всякакви въпроси", добави все пак Радев.

Решението на БСП дали да издигне Радев за кандидат за президент, ще стане ясно утре. За сряда е насрочен пленум на партията, след който ще бъде обявена крайната лява номинация.

Пленумът вече беше отложен веднъж, защото се чакаше указът на президента Росен Плевнелиев за освобождаването на Радев като шеф на ВВС.

Генералът получи номинации от много общински партийни организации, а и самата соцлидерка Корнелия Нинова призна, че е спряла избора си върху него.

Лидерът на АБВ Георги Първанов също се изказа силно окуражително за президентската кандидатура на Румен Радев.

"Аз го направих генерал. Ген. Румен Радев е летец, с високо образование, има специализации. Той е генерал на духа, не просто на службата. Радев е по-обединителна фигура, отколкото който и да е политик", коментира вече Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

реалист

преди 7 години

Радев Най добре да се беше явил без партиен с тварии като БСП дори и да не е кюр фишек като г Михов или г Марин нищо няма да постигне

199

Така е

преди 7 години

Прав е Първанов.Ген. Радев е обединител и ще ни обедини с Русия.Майко мила!

198

Анонимен

преди 7 години

Какво каза между другото О. Герджиков, когато отказа да бъде включен в кандидат-президентска листа: "Освен това държавният глава според него трябва да е с международен авторитет, а самият той е непознат навън..."А неизвестният за повечето генерал Румен Радев намекна, че е склонен да влезе в битката за "Дондуков" 2

fallback